Studentvisum

I fredags så gjorde jag klart min visumansökan som man ska göra via internet. Det tog lite mer än tre timmar att göra allt och det var två olika avgifter som skulle betalas och sedan skulle man svara på massvis med frågor. Har hört att det har krånglat mycket för många, men jag stötte icket på några problem, vilket känns jätteskönt! Hade fått massa papper från min organisation där det stod hur man skulle göra när man söker visum och det var till stor hjälp! Annars hade jag nog hållt på med ansökan i tre dagar istället för tre timmar om jag inte hade haft den. Är dock inte helt klar än, nästa grej jag måste göra är att åka till Stockholm och besöka amerikanska ambassaden för att gå på en intervju och lämna in massa papper. 9e juli ska jag dit. 
 
Dessa saker måste jag ha med mig till amerikanska ambassaden!
Ett kvitto (confirmation page) på DS-160.
Mitt pass. 
DS-2019 - Officiellt intyg från USA. 
Parental Consent letter.
Kvitto på betalning till SEVIS-avigten. 
Ett färgfoto i storleken 5x5 cm. 
Personbevis. 

RYE


Idag fick jag hem ett paket med en väska, pikétröja, kavaj, visitkort, svensk flagga och pins formade som Sverige. Kavajen ska vara skräddarsydd, men vet inte vilka mått de har gått efter.. den är alldeles för stor och för lång i armarna. Sedan pikétröjan.. vet inte riktigt hur de tänkte med färgerna, för det matchar inte alls den mörkblåa kavajen (som dock ser svart ut på bilden).
 
Men kul att man fick en stor svensk flagga och massa pins, det är en tradition inom Rotary att man byter pins med andra utbytesstudenter och så sätter man fast den på sin kavaj, så tillslut är den fylld med massvis med pins från hela världen! Det gillar vi!

picture

Idag åkte jag och fixade en bild till mitt visum.  Man fick ej le eller visa tänderna, så det var mitt serious face som gällde. Bilden skulle också vara en viss storlek, så kände att det var bäst att gå till en fotograf som har koll på läget. Gick jättebra och smidigt! Är van att le på bilder, så ser väl rätt stel och seriös ut. Haha, hur kommer det sig att man aldrig lyckas bli bra på sånna här bilder som ska användas till pass, visum, ID-kort etc? Men nåväl! Det får duga, nu är det iallafall fixat vilket känns jätteskönt. Fick även hem ett bunt med papper från USA som jag behöver för att söka visum - så nu är det bara att sätta igång med den processen!