Q/A - för- & nackdelar

Fick en fråga om jag kunde skriva för- och nackdelar med min organisation Rotary. 
Förlåt att det dröjde lite innan jag svarade på denna fråga. 
+ Det är en ideell organisation, så de flesta som jobbar inom Rotary får inte betalt. Utan de jobbar med det för att dem är intresserad. Sedan sponsrar en rotaryklubb i din stad dig, så på grund av dessa två saker så kan de hålla priserna mycket lägre.
 
Man får månadspeng, jag får 100 dollar varje månad. 
 
Man har flera värdfamiljer. Jag ska ha tre och jag tycker det är mest positivt, lite jobbigt dock att man måste börja om från början och lära sig familjens rutiner osv men jag har lätt att anpassa mig så det ska nog förhoppningsvis inte vara några problem. Sedan när man bor hos en familj under en kortare tid så tar det tag bättre med att göra saker med en. Min första familj har farit runt nästan varje helg och visat mig Washington. Jättekul!!
 
+ Man blir tilldelat ett distrikt och i det distriktet har man massa utbytesträffar och de är HUR roliga som helst, enbart glädje under dem dagarna, och man får vänner från hela världen. ROAD TRIP NÄSTA! Sedan eftersom jag hamnade i ett distrikt som innehåller både Kanada & USA, så får jag åka till Kanada flera gånger vilket jag tycker är väldigt väldigt roligt. 
 
+  Jag känner mig väldigt trygg här, när man åker med Rotary så får man en nära relation med klubben och distriktet. Så jag har massa massa olika personer jag kan kontakta om något skulle hända mig, både här och i Sverige och det känns toppen. (Till skillnad från min tyska kompis Wiebke, hon åkte med INTO och hon har träffat sin kontaktperson 1 gång och hon har inte ens hennes telefonnummer....så om hon tex inte skulle trivas i sin värdfamilj, måste hon fråga sin värdmamma om numret till kontaktpersonen.. låter ju galet.)
 


- Man måste önska 6 länder man kan tänka sig att åka till. Så det är inte alltså 100% säkert att du hamnar i ditt första handsval. Detta var väldigt nära att hända mig. (du kan läsa mer om det HÄR
 
- De har inget förberedelseläger i Sverige eller värdlandet. Vilket hade varit väldigt kul att åka på. Tillexempel med EF så får man åka 10 dagar till Boston eller med STS så får man spendera en vecka i New York. (Dock så tror jag Rotary ordnar mer träffar under året, medan andra organisationer fokuserar mer på att träffas före man åker och jag föredrar att träffas under året för det är SÅÅ kul)
 

 
+- Man måste vara värdfamilj. Detta är ju såklart olika från familj till familj, alla kanske inte passar att vara värdfamilj till en student. Jag tycker dock det bara är en positivt sak eftersom man får lära känna en person från ett annat land, lära sig om deras kultur och traditioner. Sedan är det lättare att förstå vad den studenten går igenom för man har varit med om samma sak.
 
+- Det krävs lite mer av dig om du är en Rotarystudent. Jag går tillexempel på rotary luncher (nästan) varje vecka. Jag tycker det dock bara är roligt, för det är alltid god mat och vem tackar inte nej till det? och så får lära känna mer personer och alla de i klubben ska försöka göra minst en aktivitet med mig under mitt år. 
 

 
Jag är iallafall väldigt nöjd med Rotary och har mest bara positiva saker att säga om dem, om man kollar från min synvinkel. Så jag skulle aboslut rekomendera de som en organisation!